Κασσάνδρα Αλογοσκούφι προς Φωκιείς και λοιπούς

Αγαπητοί Αναγνώστες,

Η Κασσάνδρα είναι για την φαντασία. Ωστόσο τον καιρό αυτό η πολιτική έχει εισχωρήσει στις τσέπες, στα σεντόνια και στα σπίτια μας. Η στάση της Κασσάνδρας είναι κατά κάθε μορφής εξουσίας. Είναι πάντα με το μέρος όσων εκβιάζονται από την εξουσία. Ας κοιτάξουμε εμείς  ο απλός κόσμος πλέον το μόνο συμφέρον της λογικής και της αξιοπρέπειάς μας.

Τι θα έπρεπε να συμβεί; Δεν νοείται κράτη και πληθυσμοί να οφείλουν σε τράπεζες. Δε νοείται οι πολλοί να χρεώνονται στους λίγους. Ας πάρουμε μέτρα σκούπα και μεις ως απάντηση και εν ανάγκη οι κυβερνήσεις να αφανήσουν τις τράπεζες να τις ξαποστείλουν από κει που ήρθαν. Πάντοτε υπήρχε η έννοια της διαγραφής των οφειλών και της ανακατανομής του πλούτου. Γιατί όχι τώρα που το φαινόμενο είναι διακρατικό. Ένα σύννεφο έχει πέσει πάνω μας σαν από ανθρωποφάγες ακρίδες και εκβιάζει άμεσα Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία και έμμεσα άλλες χώρες που ονειροπολούν για την ανύπαρκτη μελλοντική τους ευημερία. Ίσως οι δεύτερες να εύχονται να εκτονωθεί η κρίση στις πρώτες, αλλά όχι!

Μη πιστεύτε σε ζεστό χρήμα που θα εξασφαλιστεί από κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και όχι μόνο εξασφάλισαν την οικονομική ζεστασιά μας ξεπουλώντας εθνικούς θησαυρούς όπως είναι οι Τηλεπικοινωνίες, οι εθνικές τράπεζες και τα απέραντα ακίνητα μας και όχι μόνο. Είναι σαν να ξεπουλήθηκε μια οικοδομή επιπλωμένη και ολοκαίνουργια για να πληρωθεί ο μισθός του κλητήρα για ένα χρόνο. Ζεστό χρήμα δε θα υπάρξει.

Προτείνουμε να ενισχύσετε τους όποιους αυτοδιοίκητους σχηματισμούς ώστε μικροσκοπικά να εξυγειανθεί η πίεση και μακροσκοπικά  η οικονομική στεναχώρια της χώρας. Ακόμα και σε βαμμένες οικογένειες πράσινες, μπλε, κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλιές ας μοιραστούν τα μέλη ώστε τα μισά να ψηφίσουν τους αυτοδιοίκητους και τα λοιπά μέλη τους κομματικούς σας προστάτες. Δώστε μια ευκαιρία στη λογική και τη σύνεση να κυβερνήσει. Ας κάνουμε κάτι ονειρεμένο ακόμα και αν το εκλογικό σύστημα είναι άκρως νοθευμένο και κάλπικο. Τοπικό συμμάζεμα και προκοπή! Αυτό ας γίνει το σύνθημα.

Κασσάνδρα προς Φωκιείς και λοιπούς…

Advertisements

2 Responses to “Κασσάνδρα Αλογοσκούφι προς Φωκιείς και λοιπούς”

  1. Εύστοχη ακόμη μια φορά!

  2. Κακαράς Α Says:

    Καλημέρα, καλοτάξειδο, καλότυχο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: