Κασσάνδρα Αλογοσκούφι, Alexander Cracker: Παντελής Έλλειψη Νικοτίνης

[photo by Costas Taslakoglou]

«Παντελής έλλειψη νικοτίνης»

είπε ο 18ος Αλέξανδρος σ’έναν δημοσιογράφο βγαίνοντας

από το αστυνομικό τμήμα που τον κρατούσαν

        Τις μέρες αυτές είχαμε την χαρά να μάθουμε ότι ένα νεαρό παιδί ονόματι Αλέξανδρος κατάφερε να φέρει ανάποδα τα συστήματα ασφαλείας, αφού αποτέλεσε εδώ και χρόνια μπελά και πονοκέφαλο για το FBI και όχι μόνο. Με την ευφυΐα του σαν όπλο κατάφερε να εισαχθεί ως δούρειος ίππος στα παγκόσμια συστήματα ασφαλείας. Αυτό δεν αποτελεί παράπτωμα, αλλά αμφισβήτηση του κύρους μεγάλων οργανισμών. Όταν κάτι ονομάζεται αδιάβλητο ένας επιστήμονας αναιρώντας το περνά σε ανακάλυψη και προσφορά στην επιστημονική γνώση. Ένας εμβριθής επιστήμονας θα έκλαιγε με την διαπίστωση ότι ο μικρός Αλέξανδρος οδηγείται με χειροπέδες αντί με δάφνες και τιμές. Η επιστημονική κοινότητα οφείλει να υψώσει μαύρες σημαίες για την ατίμωση του μικρού Αλέξανδρου. Ακόμα και σε οικονομικό παράπτωμα να υπέκυψε δικαιολογείται από το νεαρό της ηλικίας.

        Το φαινόμενο Αλέξανδρος θα πρέπει για την επιστημονική κοινότητα να αποτελεί ένα μικρό θαύμα και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Είμαστε ακόμα ζωντανοί είμαστε ακόμα δημιουργικοί.

       Για όσους αγνοούν τα περί πληροφορικής. Τα συστήματα ασφαλείας στρατού και μυστικών υπηρεσιών χτίζονται με καινοτόμες και προοδευτικές τεχνολογίες που δεν υπάρχουν πουθενά πιο πριν. Τεράστια χρηματικά ποσά διατίθενται για αυτόν το σκοπό. Κάθε καινούργιο επίτευγμα που χρησιμοποιείται είτε στον στρατό είτε σε μυστικές υπηρεσίες στηρίζεται σε πραγματικές ανακαλύψεις που προηγουμένως κανείς δεν έχει συλλάβει. Νυχθημερόν διάσημοι επιστήμονες εργάζονται για λογαριασμό του στρατού. Πρόκειται για οργανωμένα γκρουπ από ιδιοφυείς επιστήμονες από όλο τον κόσμο που με κόπους χρόνων χτίζουν προστατευτικά συστήματα.

       Αυτά λοιπόν ο μικρός Αλέξανδρος τα διατρύπησε με την απλότητα του νου που όλα θέλει να τα μαθαίνει. Με την απλότητα που προσφέρει η αγνή ιδιοφυΐα στα πρώτα της βήματα.

       Καλώ λοιπόν τους έλληνες αναγνώστες -και όχι μόνο- να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τον μικρό Αλέξανδρο. Να αναγνωριστεί ως ιδιοφυΐα αυτοδίδακτη που χρήζει προστασίας από την επιστημονική κοινότητα αλλά και από κάθε κοινότητα που πιστεύει στην πρόοδο.

       Ας μην ξεχνάμε το μεγάλο παράδειγμα που έδωσε το 2008 ο νεκρός Αλέξανδρος των Εξαρχείων. Αυτής της γενιάς ανήκει και ο Αλέξανδρος. Συνωνυμία ναι αλλά και ένα όμορφο μήνυμα. Υπάρχει ελπίδα να κατορθώσουμε το ανέφικτο!

 • Το 1997 ο υπερ-υπολογιστής Deep Blue της IBM νίκησε τον παγκόσμιο πρωταθλητή σκάκι Γκάρι Κασπάροφ.
 • Το 2011 ο μικρός Αλέξανδρος κατάφερε να σπάσει τα υπολογιστικά συστήματα. Ο άνθρωπος που νίκησε το αδιάτρητο σύστημα υπερ-υπολογιστών του FBI.

       Ζητάμε από τις επιστημονικές κοινότητες, αλλά και από όποιες κοινότητες πιστεύουν στην πρόοδο και στην ατομική ελευθερία του δημιουργού

 • Να αγκαλιάσουν τον μικρό Αλέξανδρο και να προσφέρουν άσυλο με κάθε τρόπο.
 • Να αναγνωριστεί σαν παιδί θαύμα και να του δοθούν τιμητικοί τίτλοι από τις όποιες Πανεπιστημιακές κοινότητες για την πράξη αυτή που μόνο ηρωισμό και ατρόμητη διάθεση δείχνει.
 • Να προστατεύσει το κύρος και την προσωπικότητα του μικρού Αλέξανδρου
 • Να σταθεί στο πλευρό του Αλέξανδρου με κάθε τρόπο.

     O Edmund Burke είπε μεταξύ άλλων «το μόνο που χρειάζεται το κακό για να επικρατήσει είναι οι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα». Εμείς τι θα κάνουμε; Θα σιωπήσουμε πάλι;

Advertisements

6 Responses to “Κασσάνδρα Αλογοσκούφι, Alexander Cracker: Παντελής Έλλειψη Νικοτίνης”

 1. Σ.ΦΑ.ΘΑ.ΜΙ.ΚΑΣ Says:

  Ζητάμε από τις επιστημονικές κοινότητες, αλλά και από όποιες κοινότητες πιστεύουν στην πρόοδο και στην ατομική ελευθερία του δημιουργού:

  •Να αγκαλιάσουμε την μικρή Κασσάνδρα και να προσφέρουμε άσυλο με κάθε τρόπο στην λαμπερή, διαστρική ιδιοφυία της.
  •Να αναγνωριστεί σαν παιδί θαύμα και να της δοθούν τιμητικοί τίτλοι από τις όποιες Πανεπιστημιακές κοινότητες.
  -Να απαιτήσουμε να γράφει η μικρή Κασσάνδρα συχνότερα στο μπλογκ της, ώστε να γινόμαστε σε συντομότερα χρονικά διαστήματα κοινωνοί της άνωθεν ανυπέρβλητης ιδιοφυίας.
  •Να σταθούμε στο πλευρό της Κασσάνδρας με κάθε τρόπο.

  Σ.ΦΑ.ΘΑ.ΜΙ.ΚΑΣ

  Σύλλογος Φανατικών Θαυμαστών Μικρής Κασσάνδρας

 2. Marietta Petropoulou Says:

  Congradulations!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • cassandrasbox Says:

   Ευχαριστώ παιδιά! Ελπίζω να το διαβάσει και ο Αλέξανδρος. Μπορώ να αναρτώ μία φορά τον μήνα. Άντε δύο.Το ΣΦΑΘΑΜΙΚΑΣ ειναι τρομερό!

 3. cassandrasbox Says:

  Χρόνια πολλά Σφαθαμίκας. Πολύχρονος και Απολλώνιος…

  • Χαίτες αρχαίων αλόγων φόρεσαν απόψε οι Σφαθαμίκας.
   Μαστίχα μασουλούν. Σε πιάτσα δωδεκαθεϊστών λοξοδρομούν.
   Λιβάνι στο ντιβάνι, κόκκινα ρόδα νεκρά. Μαύρη αλεπού, λαγούδια γαλατερά.
   Θυσία απόψε οι Σφαθαμίκας. Θυσία και χαρά. Ωσαννά!

   Στα τεντωμένα γόνατα της Εφεσίας.

 4. Ιερή σαγήνη ανατέλλει απόψε
  Καθώς η Θεά των Όφεων
  Αποκαλύπτεται θριαμβική
  Στα ημεροβίγλια της Αθανασίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: