Κασσάνδρα Αλογοσκούφι, Ο Πάγος της Έντνας

 

foto source: http://www.dailygalaxy.com

Ο ΠΑΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΤΝΑΣ

Καθόταν ήσυχη μέσα στην φύση. Ώσπου ένα πελώριο έντομο παλαιοντολογικών διαστάσεων ήρθε και ακούμπησε λίγη γύρη πάνω στο ξεραμένο χείλος της. Από κείνη την μέρα ο κόσμος της Έντνας διαφοροποιήθηκε. Την διαπερνούσε ένα ηλεκτρικός σπασμός και στα χέρια της φύτρωνε λευκός πάγος που μέσα έβλεπε σαν από κρυστάλλινη μπάλα να συμβαίνουν παλιά περιστατικά. Είχε γίνει μια προφητική Κασσάνδρα που προέβλεπε το παρελθόν όπως είχε πραγματικά διαμορφωθεί. Κάθε στιγμή ξεφύτρωναν νέες ιστορίες. Ο πάγος πάνω στο σώμα της μίλαγε και έλιωνε. Ξαναφύτρωνε και είχε να της εξιστορήσει νέες ιστορίες. Η γυναίκα μετάνιωσε που είχε πάει μόνη εκείνη τη μέρα στο δάσος θα προτιμούσε να φέρει κοντά της και το άλογό της. Αν το έντομο τσίμπαγε το άλογο εκείνη τη μέρα απλά θα ξέφευγε και το άλογό της θα την ταξίδευε κολυμπώντας μέσα από ωκεανούς και καλπάζοντας πάνω σε άγνωστα κρημνώδη δάση. Τώρα όμως κανείς δεν την άκουγε.

Η Έντνα για να σωθεί από τον εαυτό της πήγε στο χείλος της Αίτνας. Ντύθηκε τα καλύτερα φορέματά της. Και άφησε όλα τα χειρόγραφά της μέσα σε ένα σεντούκι. Πήδηξε από το χείλος του ηφαιστείου και αυτό που περίσσεψε από το σώμα της ήταν ένα μεγάλο έντομο στάχτης που υψώθηκε πάνω στον ουρανό και εξαφανίστηκε.

Λένε η τέχνη είναι ένα έντομο που σε τσιμπά στην κοιλιά…

Μετά δεν έχεις παρά να γεννήσεις.

Advertisements

2 Responses to “Κασσάνδρα Αλογοσκούφι, Ο Πάγος της Έντνας”

 1. Κρίμα που ο κρατήρας ήταν αδειανός ο Κύριος Βίνκελμαν είχε στύψει εκεί τις τελευταίες σταγόνες της γης.Έτσι η νέα Κσσάνδρα έπρεπε να κάνει το γύρω του χείλους να αποσπάσει το προφητικό κέλυφος του αυγού, να της γελάσει ο Φοίβος.Πόσα δεν της μέλλονταν να πεί χωρίς να γίνεται πιστευτή!Με μια τελευταία αναλαμπή είχε την ιδέα να βουτήξει στον κρόκο.Κανείς δεν την πίστεψε.Ήταν το μερτικό της στη μοίρα.Αίτνα νιφόεσσα .Άς πέσουμε στη φωτιά μην πάμε από πνιγμό.Τα χρυσά σανδάλια του σοφού είναι του θανάτου υπογραφή σε υστερόγραφο,ίχνος και δώρο.

 2. cassandrasbox Says:

  ΑΙΘΩ! ΑΙΘΩ! ΕΚΡΑΞΕ Ο ΒΟΎΛΚΑΝ, Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

  “Too bad for a caldera to be bare! There were you, Herr Vinkelmann who wrung first the last raindrops of earth. Thus, the newborn Cassandra was supposed to walk on the brink of a circle. She was to abstract the mantic shell of the egg. She, to be given the grin of Phoebus. How much more is to be predicted without being credibly true! With a last flicker of thought she had the idea to dunk the life-gleam in yolk. Nobody deem it! And that was hers shares in destiny. Whitesnow Etna. Instead of feeding the fishes, Let’s dive in flames to feed a fire.

  The wise sandals of gold is a death signature so close to an afterword. The clue: The Gift of Phrase”

  Τάδε έφη ‘Εκτωρ…
  🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: