Κασσάνδρα Αλογοσκούφι(Schtroumpf), Τα Μανιτάρια του Θεού

 ©Photo, K.Taslakoglou

 © Photo, K.Taslakoglou

“The first mushroom said: “Eat me!” The second mushroom said: “I’m God…”The third one said: “Eat God and let death do us unite.”

Defile des Ames
~~~
        Όταν ο Θεός πέθανε. Φύτρωσαν τρία μανιτάρια. Το πρώτο μανιτάρι ξεφύτρωσε από την τρύπα του δεξιού χεριού. Ρούφηξε όλο το αίμα και φούσκωσε σαν πέος. Το δεύτερο μανιτάρι ξεφύτρωσε από το νερό που έτρεξε από την πληγή της λόγχης στα πλευρά του νεκρού. Το τρίτο μανιτάρι γεννήθηκε από τα πόδια του Θεού. Τα αίματα γίνανε ρίζες σκληρές που αποκόπηκαν από το υπόλοιπο σώμα και φυτρώσανε ξανά σα γιγάντιο μανιτάρι.
        Όταν πλησίαζαν οι άνθρωποι για λίγη παρηγοριά. Τα μανιτάρια χωνόντουσαν μέσα στο χώμα και δεν εμφανίζονταν παρά μόνο στην πλήρη σελήνη. Και όταν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν τα μανιτάρια εμφανίζονταν μπροστά στα ζώα. Και κάθε ζώο πεινασμένο που πλησίαζε για να θραφεί έτρωγε και έπινε και τα μανιτάρια αναγεννιόντουσαν στην πρώτη ακέραιη μορφή τους.
        Το πρώτο μανιτάρι όταν το πλησίαζαν ψήλωνε και με μια βραχνή φωνή σαν τον αντίλαλο της πέτρας που πέφτει στο πηγάδι ψιθύριζε: Φάε με, αλλά μη με φυλάξεις για την επομένη…
        Το δεύτερο μανιτάρι που ήταν πιο ρευστό σε μορφή έλεγε με κελαριστή φωνή σαν του νερού που τρέχει: Πιες με, αλλά μη με φυλάξεις για την επομένη…
        Το τρίτο μανιτάρι έλεγε με φωνή σαν το τραγούδι του ανέμου, σαν το φλοίσβο της θάλασσας: Φάε τον δεξιό αδερφό και πιες λίγο από τον αριστερό και μαζί τους θα φας, θα πιεις εμένα. Φάε πιες και μη μη πεις όσα είδες.   Σήμερα έφαγες, ήπιες τους τρεις θεούς. Μην πεις όσα είδες. Μην πεις…
        Τα ζώα φυσικά παράκουαν και το σώμα του μανιταριού το παίρνανε και το πήγαιναν σε γειτονικούς καταυλισμούς. Οι καταυλισμοί εξαφανίζονταν. Τα ζώα παράκουαν και στη δεύτερη  εντολή έπιναν και κουβαλούσαν όσο νερό μπορούσαν μέσα στο στόμα, μέσα στα ράμφη τους και το πήγαιναν σε γειτονικές λίμνες. Και οι λίμνες ξεραινόντουσαν.
        Τα ζώα παράκουαν ακόμα και στην τρίτη εντολή. Μαζί με το σώμα ή το νερό διέδιδαν όσα είδαν και άκουσαν και έτσι αφού τύφλωναν όσους έβλεπαν και αφού κούφαιναν όσους άκουγαν διαδόθηκε παντού ότι ο Θεός πέθανε για να γίνει κρασί το αίμα του και ψωμί το σώμα. Και έτσι έγινε. Όλοι το μάθαν…
         Και όποιος ξέρει και άκουσε. Θα είναι τυφλός, αλλά θα βλέπει. Θα είναι κουφός, αλλά θα ακούει. Θα είναι ανάπηρος, αλλά θα συγκινείται.
~
         Από τότε που μάθανε όλοι για τους νεκρούς, τα μανιτάρια άρχισαν να φυτρώνουν κοντά σε κάθε τι που πεθαίνει. Οι άνθρωποι και τα ζώα τα μαζεύουν. Άλλα τα τρώνε, άλλα τα πετάνε. Είναι άθεοι και δεν καταλαβαίνουν Χριστό από πτώματα…
© Cassandra Alogoskoufi
1η δημοσίευση Περιοδικό Μανδραγόρας 2011-2012

3 Responses to “Κασσάνδρα Αλογοσκούφι(Schtroumpf), Τα Μανιτάρια του Θεού”

 1. Καλησπέρα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι αυτό το blog και με βοήθησε πάρα πολύ στη δουλειά μου.
  Μακάρι να μπορούσα να σας εξυπηρετήσω όπως εσείς εμένα μόλις.

  • cassandrasbox Says:

   Γεια σας, με συγχωρείτε που απαντώ τώρα. Είχε μείνει ανενεργό αυτο το blog. Θα υπάρξει φορά που κι εσείς θα βοηθήσετε κπν και τότε θα είναι σα να βοηθάτε εμένα:)

 2. Θ.Δ.Τυπάλδος Says:

  Κατ‘ αρχάς, εξαιρετική γραφή, αληθινή μέσα σε μια μη-ωραιοποιημένη περί των συμβάντων γλώσσα. Εξαίσια νόηση που ίσως να φοβήζει πολλούς εθελούσια τυφλούς της καθημερινότητας βαστάζους και επίπλαστα χαρούμενους σκλάβους.

  Ως δεύτερο, ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σχόλιο σας και θα ήθελα να σας ζητήσω αν έχετε προφίλ στο facebook και αν θέλετε να μου κάνετε αίτημα φιλίας στο Θωμάς Δημητρίου Τυπάλδος.
  Σας ευχαριστώ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: